Ingenieursbureau voor architecten, aannemers, projectontwikkelaars en particulieren

Eerste steen brandweerkazerne Boven-Hardinxveld

Geen categorie

Eerste steen nieuwe brandweerkazerne Boven-Hardinxveld


HARDINXVELD-GIESSENDAM – Zaterdag 10 september is door burgemeester M. Wiebosch-Steeman de officiële steen gemetseld van de brandweerkazerne in Boven-Hardinxveld. Dit gebeurde onder toeziend oog van wethouders, brandweerlieden en hun familie. Het nieuwe onderkomen voor de brandweer wordt gebouwd door Van Dijk Vastgoed. Van Dijk Vastgoed vestigt zijn kantoor in de koepel van de monumentale watertoren op hetzelfde terrein. Verder worden er nog twee vrijstaande woningen en een aantal bedrijfshallen gerealiseerd.

Het geheel is een ontwerp van Jan Buijs, architect uit Krimpen a/d IJssel. Hij verbindt in zijn ontwerp oude en nieuwe gebouwen door tegen de toren een glazen liftschacht te plaatsen. Duurzaamheid is een belangrijk uitgangspunt, er wordt zeer milieubesparend en energiezuinig gebouwd. Zo krijgen de daken een bedekking van mos/sedum, worden zonnecollectoren geplaatst en krijgt het gebouw een hoge isolatiewaarde. Als zonwering worden leilindes geplant, ook bij de woningen. In de oprit wordt vloerverwarming aangelegd, zodat bij sneeuw of gladheid de brandweer en natuurlijk ook gebruikers van het terrein, ongehinderd de Rivierdijk kunnen bereiken.

De garage biedt plaats aan een grote brandweerauto, een kleine hulpwagen, een instructielokaal en gescheiden natte ruimtes. Als de bouw volgens planning verloopt, dan zal de nieuwe post in december 2011 in gebruik worden genomen.

De constructieplannen worden uitgewerkt door IBT Papendrecht.

TERUG