Ingenieursbureau voor architecten, aannemers, projectontwikkelaars en particulieren

STAAL


Bouwen in staal heeft veel voordelen. Om er enkele te noemen: snelle bouwtijd, het past goed in de circulaire economie, kent veel vormvrijheid, wordt gekenmerkt door slanke structuren en biedt veel flexibiliteit. Gezien de vele mogelijkheden valt er veel te kiezen.

IBT gaat verder dan alleen rekenen en focust zich op het integrale ontwerp, waarbij helikopterview en oog voor detail hand in hand gaan. We ontwerpen staalconstructies en verzorgen hoofd- en detailberekeningen en verwerken dit in een tekenmodel. Daarnaast voeren we regelmatig succesvol een second opinion uit: integrale optimalisatie is ons op het lijf geschreven!

Een voorbeeld van optimalisatie: een grote bedrijfshal met een extern advies voor brandwerendheid van de gevel van 180 minuten. We hebben de opdrachtgever met succes geadviseerd om een extern advies te laten maken op basis van fire safety engineering, waardoor de eis werd verlaagd naar 60 minuten. Iets hogere engineeringskosten aan de voorkant, maar een hele grote besparing op de uitvoering. Daar doen we het voor!