Ingenieursbureau voor architecten, aannemers, projectontwikkelaars en particulieren

HISTORIE


In 1968 is ons bureau opgericht door ir. H.W. (Harry) Sombekke in zijn woonplaats Hengelo. Het kleinschalige kantoor werkte voor plaatselijke en regionale architectenbureaus en aannemers. Zowel in de woningbouw (nieuwbouw en uitbreiding) als in de kleinschalige utiliteitsbouw zijn veel projecten in deze regio door hen gerealiseerd.

In 1986 verhuisde het kantoor naar Veenendaal en ging de heer ing. K. (Karel) Beijer als compagnon bij het bureau aan de slag, vanaf dat moment onder de naam Ingenieursbureau Sombekke & Beijer B.V.. Door weer een compagnonswijziging opereerde het ingenieursbureau vanaf 1997 onder de naam Ingenieursburo voor Bouwtechniek Beijer & Van ’t Land B.V.. Om een einde te maken aan een regelmatige wisseling van bedrijfsnaam, werd in 2002 gekozen voor de algemene naam IBT Ingenieursburo voor Bouwtechniek. Het bureau in Veenendaal groeide uit tot een middelgroot ingenieursbureau met grotere projecten in de orderportefeuille.

In 2003 werd Soeters Bouwtechniek in Papendrecht erbij overgenomen. Dit ingenieursbureau werd in 1975 opgericht door de heer ir. J. (Jan) Soeters. In de jaren na de overname groeide ook dit kantoor. Met de groei van het bureau groeide ook de aard en omvang van de projecten en nam de specialisatie toe.

Met een enthousiast team van constructeurs en tekenaars brengen we nog steeds, inmiddels 50 jaar later, met veel plezier kleine en grote projecten tot een goed einde!