Ingenieursbureau voor architecten, aannemers, projectontwikkelaars en particulieren

Utiliteitsbouw

Hoogste punt voor sportpark te Otterlo


OTTERLO – 1 maart 2016. Op het nieuwe veld werd afgelopen vrijdag getoast op het bereiken van het hoogste punt in de bouw van het nieuwe sportpark van SV Otterlo, Kastanjebos. Voorzitter Bertus Hendriksen hield een toespraak voor de ruim tachtig aanwezigen, waaronder wethouder Willemien Vreugdenhil. “Van 13 tot 20 augustus is de openingsweek”.

Hendriksen bedankt in zijn speech de architecten, aannemers en onderaannemers. Ook staat hij stil bij de betrokkenheid van de gemeente Ede en de Rabobank in de totstandkoming van het sportpark. In het bijzonder uit hij zijn dank richting Jan Randewijk, de voorzitter van de bouwcommissie van Kastanjebos.

Hoewel de kantine nog vooral bestaat uit beton en een houten geraamte, is al duidelijk dat het gebouw er bijzonder uit zal zien. ”Een groot gedeelte van het gebouw zit onder de grond”, legt Hendriksen uit. “Zo zitten de kleedruimtes, twee grote en zes kleinere, erg laag. De spelers zullen dus uit een ruime tunnel van onder de grond het veld op komen. Dat wordt een memorabele aanblik. Bovenin is de kantine met een bar. Daarachter zit de keuken en twee bestuurskamers, één voor de senioren en één voor het jeugdbestuur.” Hendriksen wijst bovendien nog op de wal en het hoge hek dat daarop geplaatst zal worden. Alles wordt ecologisch verantwoord geplaatst. “Zodat de beestjes geen last van ons hebben”, zo legt Hendriksen uit.

“Ik heb vaak gedacht dat ik dit niet meer zou meemaken”, besluit Hendriksen. ”Maar na vijftien jaar is het toch gelukt. Het wordt een geweldig en uniek complex waar we veel mensen blij mee gaan maken. Daarnaast is het omheind, is er een grote wal en ligt de Sterrenberg om de hoek. Wie weet weten topploegen Kastanjebos straks ook te vinden als trainingslocatie.”

IBT Veenendaal verzorgde de constructieberekeningen en -tekeningen.

Uit EdeStad 24-02-2016.

Zie voor hele artikel: http://edestad.nl/lokaal/sportpark-otterlo-bereikt-hoogste-punt-99303

TERUG