Ingenieursbureau voor architecten, aannemers, projectontwikkelaars en particulieren

Geen categorie

Mijlpaal bouw VMBO school Amstelveen


AMSTELVEEN – Scholengemeenschap Panta Rhei in Amstelveen heeft een stap gezet in de nieuwbouw van de school. Deel A voor de onderbouw van het VMBO, de eerste twee klassen, werd op 18 september geopend. Tegelijk werd de eerste paal geslagen voor de bovenbouw, de tweede en derde klas. Hiermee is de bouw van deel B officieel gestart.

De officiële opening werd gedaan door Jan van Zijl, voorzitter van de MBO-raad. De eerste paal werd geslagen door de wethouder van onderwijs, Dolf Veenboer, en vijf leerlingen.

Voor beide delen van de school en voor de nieuwe sporthal naast de school heeft IBT de constructieberekeningen en –tekeningen gemaakt.

Bouwdeel A heeft een hoofddraagconstructie bestaande uit een traditionele fundering op palen. Hierbij is gebruik gemaakt van bestaande palen van een voormalig schoolgebouw. Het deel met drie verdiepingen is gebouwd met in het werk gestorte wanden en kanaalplaatvloeren met soms grote overspanningen. Het laagbouwdeel bestaat uit een staalconstructie met kanaalplaatvloeren.

Bouwdeel B, het bovenbouwgedeelte, heeft eveneens een traditionele fundering. De twee lagen hebben een hoofddraagconstructie die bestaat uit een staalconstructie met kanaalplaatvloeren.

Als de hele bouw voltooid is heeft Panta Rhei de beschikking over een gebouw met in totaal 7.600m2 gebruiksoppervlakte.

TERUG