Ingenieursbureau voor architecten, aannemers, projectontwikkelaars en particulieren

Nieuwbouwwijk De Enk in Barneveld

Woningbouw

Nieuwbouw 24 woningen a/d Valkhof, project De Enk te Barneveld


BARNEVELD – 4 september 2018. De 24 woningen die gebouwd gaan worden in de nieuwe Barneveldse wijk De Enk, gaan vanaf woensdag 5 september in de verkoop.

De huizen hebben een woonoppervlakte tussen de 131 en 177 vierkante meter en kaveloppervlakte van 133 tot 591 vierkante meter. Alle huizen worden gasloos en energieneutraal opgeleverd, voorzien van een bodemwarmtepomp.

De Enk moet volgens de ontwikkelaar vooral een groen wijkje worden, omsloten door water. Veel bestaande bomen op het terrein worden in het nieuwbouwplan geïntegreerd. De bestaande fietsdoorsteek vanaf ’t Valkhof richting de Churchillstraat blijft met de komst van het nieuwe wijkje bestaan. In het midden van het wijkje komt een centrale speel- en ontmoetingsplek in een parkachtige omgeving. Een verkeersaansluiting voor auto’s komt er vanaf de Rooseveltstraat.

Momenteel is de planning dat de woningbouw eind dit jaar of begin volgend jaar van start gaat. De Barneveldse gemeenteraad moet in oktober of november nog een klap geven op het definitieve bestemmingsplan.

IBT Veenendaal zal zorg dragen voor de constructieadviezen.

 Bron: Barneveldse Krant

TERUG