Ingenieursbureau voor architecten, aannemers, projectontwikkelaars en particulieren

Geen categorie

Open dagen familie Wijers te Voorst


VOORST – 9 september 2015. De familie Wijers verplaatste, in het kader van het project Dijkverlegging Voorsterklei, hun familiebedrijf naar een speciaal daarvoor aangelegde terp in de IJssel-uiterwaarden. Inmiddels zijn de terp, de bedrijfsgebouwen en de nieuwe woningen volledig opgeleverd. Op vrijdag 11 en zaterdag 12 september 2015 vinden van 10.00 uur tot 16.00 uur open dagen plaats in combinatie met de Dag van De Dijk die door het Waterschap Vallei en Veluwe georganiseerd wordt.

Het nieuwe bedrijf is gebouwd volgens de Maatlat Duurzame Veehouderij en o.a. voorzien van zonnepanelen. Het bedrijf bestaat uit een melkveestal voor 200 melkkoeien, een jongveestal voor 117 stuks vrouwelijk jongvee, een machineberging, sleufsilo’s, een mestsilo en twee bedrijfswoningen.
De nieuwe melkveestal is volledig ingericht volgens het Brainstal® concept van GEA Farm Technologies en voorzien van een 4-box MIone melkrobot met voor- en naselectie. Tevens is er een Mullerup automatisch voersysteem geïnstalleerd waarmee met acht voergroepen wordt gewerkt. De melk wordt opgeslagen in een 19.000 liter GEA TCool melkkoeltank.
U bent van harte welkom op de open dagen!
IBT Veenendaal is ook aanwezig met een stand.

 

  
   IBT Veenendaal is ook aanwezig met een stand.

TERUG