Boerderij Rustenburgh Dordrecht


Boerderij Rustenburgh is omgebouwd tot een nieuwe locatie voor kinderopvangcentrum WereldKids. Het historische pand dateert uit begin vorige eeuw en heeft houten spanten.

De benedenverdieping is uitgerust met veel glas. Het recyclen van gebruikte materialen stond daarbij hoog in het vaandel. Zo zijn de stenen, die uit de muren van de boerderij werden gebroken, hergebruikt voor paden in de tuin. Regenwater wordt opgevangen en daarmee kunnen de ruimtes gekoeld worden.

Er komen verschillende speelruimtes, een speelhal voor theater en muziek en een atelier. Het centrale punt wordt de leefkeuken met een verlaagd kookeiland.

Tevens is er een geheel nieuwe bovendieping gecreëerd. Daar is ruimte gemaakt voor onder andere buitenschoolse opvang. Andere delen van de verdieping zullen verhuurd gaan worden aan o.a. een kinderkledingzaak.Tevens zijn er ruimtes waarin workshops of therapie gegeven kan worden.

Het project is ontworpen in eigen beheer en constructief uitgewerkt door IBT Papendrecht. Daarbij werd bijzondere zorg besteed aan de brandwerendheid van het pand.