Nieuwbouw 66 appartementen aan de Zuivelstraat Veenendaal


Het project bestaat uit 66 appartementen inclusief parkeerplaatsen op eigen terrein, gelegen op de hoek van de Industrielaan en de Zuivelstraat in het Nieuwe Stationskwartier van Veenendaal. Hiervan zijn 42 appartementen zorgappartementen welke in gebruik zullen worden genomen door zorgverlener Philadelphia en 24 sociale huurwoningen (bron: Frank van Woerden Bouw).
Projectinformatie

IBT Veenendaal is als hoofdconstructeur betrokken geweest bij de nieuwbouw van het appartementengebouw aan de Zuivelstraat, van het meest prille ontwerpstadium tot aan de oplevering. In het ontwerp zijn diverse constructievarianten bestudeerd en afgewogen, om tot het meest optimale ontwerp te komen.

Het casco van deze blikvanger is gerealiseerd in kalkzandsteen en de vloeren hoofdzakelijk in breedplaat. Om de bouwtijd te verkorten zijn de prefab betonbalkons achteraf opgehangen met het nieuwe LSC-concept van Lammers Beton. Diverse gevelelementen zijn prefab uitgevoerd vanuit uitvoeringstechnische overwegingen.

Tijdens werkvoorbereiding/uitvoering hebben we het gehele constructieve afstemmingstraject tussen de diverse leveranciers intensief begeleid.

Het resultaat mag er zijn!

 

IBT verzorgde de constructieberekeningen en tekeningen

  • Projectontwikkelaar & opdrachtgever: Frank van Woerden Vastgoed B.V. Veenendaal
  • Architect: Mies architectuur Ede
  • Aannemer/bouwbedrijf: Frank van Woerden Bouw B.V. Veenendaal

Voor meer informatie over het project kijk op:

https://www.frankvanwoerdenbouw.nl/bouwprojecten/66-nieuwbouwappartementen-zuivelstraat-veenendaal/