Ingenieursbureau voor architecten, aannemers, projectontwikkelaars en particulieren

Renovatie Rabobank Merwestroom

Geen categorie

Renovatie Rabobank Merwestroom


SLIEDRECHT – Het kantoorgebouw van Rabobank Merwestroom, locatie Sliedrecht, wordt grondig gerenoveerd. Met deze verbouwing krijgt het pand een technisch update en een vernieuwde, eigentijdse uitstraling. De nadruk ligt op duurzaamheid.

Het bankkantoor aan het Bonkelaarplein in Sliedrecht is in technisch opzicht gedateerd en aan de buitenkant ademt het de sfeer van de jaren zeventig. Daarom wordt er gekozen voor renovatie van zowel binnen- als buitenkant. Naast modernisering wordt het pand ook meer flexibel gemaakt door bijvoorbeeld het doortrekken van de lift naar de tweede etage. Al met al wordt er gestreeft naar meer gebruiksgemak voor bezoekers en bankmedewerkers.

Het aspect duurzaamheid krijgt bij de verbouwing nadrukkelijk de aandacht. Er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van duurzame bouwmaterialen zoals hoogrendementsglas en klimaatplafonds om de binnentemperatuur zo optimaal mogelijk te kunnen regelen. Daarnaast wordt er gekeken naar mogelijkheden om in de toekomst het energieverbruik te verminderen.

De verbouwingswerkzaamheden vinden gefaseerd plaats. IBT Papendrecht verzorgt voor dit project de constructieadviezen.

TERUG