Ingenieursbureau voor architecten, aannemers, projectontwikkelaars en particulieren

Geen categorie

Ritmeesterkwartier Veenendaal in de publiciteit


VEENENDAAL – De herontwikkelingsplannen voor het Ritmeesterkwartier te Veenendaal staan in de belangstelling. Vandaag is er een interessant artikel gepubliceerd op architectenweb.

Het projectplan Ritmeesterkwartier omvat de herontwikkeling van het voormalig fabriekscomplex van Ritmeester Cigars tussen Kerkewijk en Tubantia in Veenendaal. Na 118 jaar kwam er in 2005 een einde aan de productie van sigaren. Sinds 2007 staat het complex leeg. Jammer, omdat het zich prima leent voor andere bestemmingen. Bovendien vormt de locatie een perfecte verbinding tussen het station en het centrum van Veenendaal.

In opdracht van de directie van Ritmeester Cigars heeft Ritmeesterkwartier Architecten (een gelegenheidssamenwerking tussen A12 Architecten BNA en Huibers & Jarring Architecten BNA in Veenendaal) plannen ontwikkeld om het voormalige fabriekscomplex nieuw leven in te blazen. Daarmee wil Ritmeester Cigars voor huidige en toekomstige generaties een stukje historie terugbrengen en haar van oudsher sociaal maatschappelijke betrokkenheid bij Veenendaal blijvend benadrukken. Ritmeester Cigars biedt Veenendaal daarmee tevens een unieke kans tot behoud van industrieel erfgoed. De voorstellen van Ritmeesterkwartier Architecten spelen in op de cultuurhistorische waarde van de locatie en op huidige en toekomstige maatschappelijke ontwikkelingen. Het overgrote deel van het voormalige fabriekscomplex wordt daarbij behouden.

B.V. Stichts Beheer van 1952 treedt in dit project op als vertegenwoordiger van Ritmeester Cigars en als projectontwikkelaar. IBT Veenendaal is als partner voor alle constructieadviezen bij dit interessante Veenendaalse project betrokken.

Meer informatie is te vinden op www.ritmeesterkwartier.nl.

Klik hier voor het artikel op architectenweb.

TERUG