Ingenieursbureau voor architecten, aannemers, projectontwikkelaars en particulieren

Geen categorie

Schoolwoningconcept in Veenendaal


VEENENDAAL – Driehonderd kinderen van CBS De Burcht en OBS Het Mozaïek zijn dit schooljaar begonnen in de nieuwe ‘schoolwoningen’. Vandaag nam wethouder Bert van den Bos het nieuwe schoolgebouw aan de Mispel officieel in gebruik. Kinderen lieten ballonnen op. De buurtbewoners konden een kijkje nemen in de school.

Schoolwoningen zijn bedoeld voor niet-permanente huisvesting van scholen. Nieuwbouwwijken trekken vaak veel jonge gezinnen aan. Naarmate de wijk ouder wordt neemt de behoefte aan onderwijsruimte af. De schoolwoningen zijn eigenlijk ontworpen als normale woning, maar aangepast aan de behoeften van een school. Het is mogelijk om met relatief kleine aanpassingen de school weer terug te transformeren naar een volwaardige woning.

In de Veenendaalse wijk Petenbos zijn drie twee-onder-een-kap woningen aan elkaar geschakeld tot een schoolgebouw. In dit ontwerp van Huibers & Jarring Architecten zijn veertien lokalen opgenomen voor ongeveer driehonderd kinderen. IBT zorgde voor de berekening en het ontwerp van de constructies in dit bijzondere schoolgebouw.

TERUG