Ingenieursbureau voor architecten, aannemers, projectontwikkelaars en particulieren

Sportpaviljoen Zestienhoven

Geen categorie

Sportpaviljoen genomineerd voor Rotterdam Architectuurprijs 2011


ROTTERDAM – Sportpaviljoen Zestienhoven is genomineerd voor de Rotterdam Architectuurprijs 2011. Dit mooie ontwerp is gemaakt door MoederscheimMoonen Architects in opdracht van de gemeente Rotterdam. 21 december wordt de winnaar van de prijs bekendgemaakt.

Het ontwerp komt voort uit een tweedeling in het programma van eisen. De kleedfaciliteiten en bergingen op de begane grond vloer verdwijnen in een met grasmat beklede terp. De kantine, inclusief bestuurskamers, zijn op de verdiepingsvloer te vinden. Het gebouw is compleet gemaakt met een royaal overstekend semitransparant dak. Dit dak vormt het verbindend element tussen de beide verenigingen en draagt bij aan de aantrekkelijk lichte, paviljoenachtige uitstraling. Het dak filtert overdag het zonlicht en gloeit in de avonduren op als een lampion, dankzij de integratie van LED verlichting.

Dit prachtige ontwerp is niet onopgemerkt gebleven en daarom genomineerd voor de Rotterdam Architectuurprijs 2011!

Park Zestienhoven wordt de komende jaren ontwikkeld tot een nieuwe buitenwijk van Rotterdam in de nabijheid van Rotterdam – The Hague Airport. Het plan behelst ruim 1800 luxe woningen en sluit aan op het naastgelegen parkgebied. Het genomineerde sportpaviljoen ligt tussen park- en woninggebied.

IBT Papendrecht, die zowel de constructieve berekeningen als – tekeningen verzorgde, is natuurlijk  trots dat ook zij een bijdrage aan dit mooie project mocht leveren!

 

Voor meer info, ga naar onderstaande link:
http://www.moederscheimmoonen.nl/index.php?option=com_zoo&task=item&item_id=67&Itemid=3

Bent u Rotterdammer, stem dan ook op dit project:
http://www.architectuurprijs.mediarotterdam.nl/#nominatie13

TERUG